dijous, 24 de maig del 2012

Pollastre amb escamarlans

Ingredients:
1 pollastre de 1,800 kg
2 escamarlans per persona
1 ceba grossa
1 porro
2 tomàquets
2 grans d'all
1 ramet d'herbes aromàtiques seques
150 ml de vi ranci
12 ametlles torrades
12 avellanes torrades
1 nou
oli, sal, pebre
una culleradeta d'anís


Preparació:
Rentar i tallar el pollatre a octaus, salpebrar-lo i enrossir-lo amb una mica d'oli en una cassola.
Rentar els escamarlans i fregir-los lleugerament en una paella amb oli ben calent, i anant-los tombant. Retirar i reservar.
En la mateixa paella sofregir la ceba i el porro picat, junt amb el ramet d'herbes.  Quan estigui ros, afegir el tomàquet trossejat i  deixar fer el sofregit fins que es vegi brillant. Abocar el vi i deixar que arrenqui el bull.
Posar-ho dins de la cassola amb el pollastre, tirar-hi un cullerot de brou de pollastre i deixar-ho coure fins que el pollastre estigui tendre. Anant-hi tirant brou si és creu necessar-hi.
Mentre es cou el pollastre, preparar una picada amb el grà d'all, les ametlles, les avellanes i la nou. Quan estigui ben fina, aclarir-la amb la culleradeta d'anís.
Uns 10 minuts abans d'acabar la cocció del pollastre, afegir-hi la picada.
Posar-hi els escamarlans en forma d'estrella per adornar i deixar-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

1 comentari:

Núria Ordóñez ha dit...

Ai! que en són de bons els "mar i muntanya".